Wat is het 1000 calorieën dieet

Het 1000 calorieën dieet is een dieet waarbij u maximaal 1000 calorieën per dag mag gebruiken. Het 1000 calorieën dieet wordt ook wel eens het 40 punten dieet genoemd. In dit geval staat elk punt voor 25 calorieën. Het voordeel aan een dieet zoals dit is dat u zelf het dieet in kunt vullen. Zolang u maar de 40 punten per dag of de 1000 calorieën per dag haalt voldoet u altijd aan de voorwaarden. Hierbij moet u wel rekening houden dat ongezonde dingen erg veel calorieën bevatten.

Afvallen met het 1000 calorieën dieet

Wanneer u wilt afvallen dan kunt u die prima doen met het 1000 calorieën dieet. U kunt het 1000 calorieën dieet compleet zelf invullen hoe u maar wilt en er is maar een spelregel, namelijk dat u niet meer dan 1000 calorieën tot u mag nemen per dag. Hierdoor kunt u dus zelf variëren zoveel u maar wilt zolang u maar binnen de 1000 calorieën per dag blijft.

Men zegt weleens dat een dieet waarin minder dan 1500 calorieën worden genuttigd ongezond is voor een mens. Dit komt omdat men denkt dat het menselijk lichaam op deze manier niet genoeg voedingsstoffen krijgt die het lichaam nodig heeft. Daarnaast wil men nog wel eens van mening zijn dat een 40 punten dieet enkel op korte termijn werkt maar niet op de lange termijn.

Er wordt dan ook wel een voorgesteld om niet een 1000 calorieën dieet te volgen maar een 1300 calorieën dieet te volgen. Dit is ongeveer hetzelfde als een 52 punten dieet en hierbij kunt u dit ook aanvullen met multivitaminen. Ook het eten van veel groenten (200 tot 400 gram per dag) wordt aangeraden bij dit dieet en u kunt ook 2 maal per dag fruit eten.

Overige tips bij het 1000 calorieën dieet

Naast het eten van veel groente en fruit is het verstandig om genoeg eiwitten te eten. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat u uw spieren behoudt en daarnaast wordt uw suikerspiegel gestabiliseerd. Naast eiwitten is het ook erg belangrijk dat u voldoende water drinkt. Het wordt aangeraden om zo’n 8 glazen water per dag te drinken zodat de afvalstoffen worden verwijderd uit uw lichaam.