De bio HCG kuur is een kuur die is ontstaan vanuit de oorspronkelijke afvalvorm: namelijk, het toegespoten kregen van het HCG hormoon. Het verschil met de bio HCG kuur is dat de bio HCG kuur niet uit het hormoon HCG bestaat, dus dat je geen hormonen toegespoten krijgt. Je krijgt een vloeistof binnen, deze kun je oraal innemen. Verder heeft de bio HCG kuur wel dezelfde werking als het HCG hormoon.

Het HCG hormoon

Het HCG hormoon is een hormoon wat normaal gesproken extra wordt aangemaakt bij vrouwen die zwanger zijn. Het HCG hormoon zorgt ervoor dat de baby zich goed kan ontwikkelen en het zorgt voor bescherming. Voor mensen die willen afvallen heeft HCG weer een heel ander voordeel. Het HCG hormoon zorgt er namelijk ook voor dat er extra vetten worden verbrand. En doordat er meer vetten worden verbrand zul je meer afvallen dan wanneer je het HCG hormoon niet gebruikt.

Waarschijnlijk breekt het HCG hormoon meer vetten af om ervoor te zorgen dat de baby in tijden van hongersnood alsnog over voldoende brandstoffen kan voorzien om zichzelf te blijven ontwikkelen. Wat een prachtige constructie van moeder natuur.

Vetverbranding en hongergevoelens

Naast dat het HCG hormoon ervoor zorgt dat er meer vetten worden verbrand, zorgt HCG er ook voor dat het hongergevoel wordt onderdrukt. Hierdoor zul je dus minder honger hebben en is het een stuk gemakkelijker om de bio HCG kuur vol te houden en de verleidingen van al het lekkers te weerstaan. Tijdens de bio HCG kuur moet namelijk een streng dieet gevolgd worden, hierover straks nog meer, wat in normale omstandigheden heel moeilijk vol te houden zou zijn. Doordat de hongergevoelens onderdrukt worden is het dieet goed vol te houden en samen met de combinatie van de bio HCG kuur zullen er heel veel lichaamsvetten worden afgebroken, waardoor je veel af zult vallen.

Het dieet tijdens de bio HCG kuur

Een bio HCG kuur duurt 24 dagen. Tijdens deze kuur wordt een gewichtsverlies beloofd van tussen de 8 en 12%. Als de dus 70 kilo weegt zul je na de 24 nog 63 kilo wegen, een verlies van 7 kg.

Het dieet is een streng dieet, namelijk een dieet van 500 kcal per dag. Deze 500 kcal bestaan wel uit normale voedingsproducten, je hoeft dus geen speciale dieetproducten te kopen. Wel wordt er aangeraden om elke vitaminepillen en dergelijke te slikken, omdat je nu te weinig eet om zelf voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Afvalstoffen

Verder wordt er geadviseerd veel water te drinken. Aangezien je veel vetten zult verbranden, zullen er ook veel afvalstoffen moeten worden afgevoerd. Dit gebeurd via de urine, dus hoe meer water je drinkt, hoe beter de afvalstoffen zullen kunnen worden agevoerd. Ophoping van afvalstoffen in het lichaam kan weer leiden tot allemaal vervelende klachten, dus drink voldoende water.