Wanneer men van zichzelf vindt dan men teveel weegt dan is een dieet doorgaans een goede oplossing. Met een dieet kan men paar kilo kwijtraken en bovendien heeft men een hele hoop diëten waar men uit kan kiezen. Door een dieet te volgen let u op uw voeding en eet u dus ook nog eens gezond. Eventueel kunt u het dieet ook nog combineren met sporten of bewegen. Hierdoor houdt u ook uw lichaam gezond en dat helpt u bij een dieet.

Gezond blijven eten tijdens een dieet

Wanneer mensen een dieet volgen dan hebben mensen vaak problemen met de eenzijdige diëten die sommige diëten hebben. Niet alle diëten zitten echter zo in elkaar. Sterker nog, er zijn genoeg diëten te vinden waarbij mensen heel gevarieerd kunnen eten terwijl ze erg gezond eten en daarbij de nodige kilo’s kunnen kwijtraken.

Gezond eten betekent dat u zich houdt aan de bekende schijf van vijf van het voedingscentrum. Deze schijf van vijf ziet er als volgt uit:

Eet gevarieerd

  • Eet niet te veel en beweeg
  • Gebruik minder verzadigd vet
  • Eet volop groente en fruit
  • Ga veilig met voedsel om

Door gevarieerd te eten krijgt u bovendien alle benodigde voedingsstoffen binnen die uw lichaam nodig heeft. Hierdoor houdt u uw lichaam gezond en dat zorgt voor een kleinere kans op chronische ziekten zoals hart en vaatziekten. Producten die voor veel calorieën zorgen zoals sausen en snacks en koekjes zijn niet opgenomen in de schijf van vijf omdat ze niet gezond zijn.

Wat is gezond eten precies

Gezond eten houdt in dat u gevarieerd eet zodat u voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt voor uw lichaam. Zo houdt u uw lichaam gezond en daardoor verkleint u de kans op ziekten. Eet dus voldoende brood, aardappelen, rijst en pasta gecombineerd met veel groente en fruit. Ook wordt aangeraden om twee keer per week vis te eten en dit aan te vullen met zuivel en eieren. Tot slot is het drinken van voldoende water uiterst belangrijk.