Gluten is de benaming voor een groep eiwitten die zich bevinden in alle granen. Er zijn in Nederland behoorlijk wat mensen die allergisch zijn voor gluten en dus geen gluten mogen eten. Dit is voor deze mensen erg vervelend aangezien er nou eenmaal in veel etenswaren gluten zitten. Ook wanneer deze mensen willen afslanken vanwege overgewicht zullen ze dus een dieet moeten volgen waarin geen gluten zitten.

Afvallen met een glutenvrij dieet

Mensen die allergisch zijn voor gluten moeten hier ook met een dieet rekening mee houden. De meeste diëten houden hier echter geen rekening mee en dus is het voor mensen met een glutenallergie belangrijk dat er glutenvrije dieten zijn. Gelukkig zijn er verschillende glutenvrije dieten beschikbaar voor deze mensen.

Mensen die lijden aan een glutenallergie mogen niks eten met gluten erin. Dit houdt in dat ze de volgende granen bijvoorbeeld niet mogen eten:

TarweRoggeHaverGerst

Mensen die een glutenallergie hebben krijgen last van hun dunnedarmwand wanneer ze gluten eten hetgeen erg onprettig is. Simpele producten als brood en pasta zijn dus verboden terrein, evenals pannenkoeken of gewone koekjes. Ook andere producten die u normaal wel mag eten zoals rijst of aardappel moet u bij oppassen dat ze niet gemengd zijn met glutenbevattende meelsoorten. Aan veel van deze producten wordt in dit geval tarwebloem toegevoegd waardoor ze niet meer geschikt zijn voor een glutenvrij dieet.

Glutenvrije producten kopen via het internet

Wanneer u een glutenallergie heeft dan kan het lastig zijn om in de winkel de juiste producten te vinden. Ook als het u wel lukt kan het vaak lang duren omdat u bij elk product moet kijken of het geschikt is voor u. Gelukkig kunt u nu ook online uw glutenvrije producten bestellen waarbij u direct weet of het geschikt is voor u aangezien het erbij staat. Bovendien zijn er voldoende websites waar ze niets anders verkopen dan glutenvrije producten waardoor het erg makkelijk is om geschikte producten te bestellen voor een glutenvrij dieet.