Het modifast dieet is een dieet wat al vele jaren bestaat in Nederland. De meeste drogisterijen hebben zelfs een breed scala aan allerlei modifast producten. Modifast heeft een heel slim principe, het modifast principe bestaat namelijk uit 3 fases, en aan het einde van de 3 fases blijf je op gewicht en hou je jezelf een bepaald voedingspatroon aan. Er valt dus eigenlijk niet echt te spreken over een dieet, want een dieet is iets tijdelijks. Tijdens deze 3 fases zijn er verschillende modifast producten die je kunt gebruiken. Deze producten maken het makkelijker om het vol te houden.

De fases

Fase A

De eerste 2 fases van het modifast dieet bestaan uit het afvallen. Fase A duurt 2 weken en hierin hoor je veel af te vallen. Tijdens deze 2 weken eet je alleen 3 zakjes modifast producten op een dag, veel water en verder niets. Tijdens deze fase is het dus goed geld verdienen voor modifast, aangezien je alleen modifast producten gebruikt. Verder wordt er aandacht besteed aan beweging.

Tijdens deze fase moet je je dus wel realiseren dat het erg ingrijpend kan zijn voor je dagelijks leven. Stel je maar eens voor hoe het avondeten er nu eet ziet samen met je man en kinderen. Dit is wel iets om rekening mee te houden, zodat je deze periode goed door kunt komen.

Fase B

Fase B duurt ook weer 2 weken, dit is dus de 3e en de 4e week van het modifast dieet. Tijdens week 3 eet je nu nog 2 zakjes modifast per dag, veel vocht en een lichte maaltijd (dit is dus geen modifast maaltijd). Tijdens week 4 eet u nog maar 1 zakje modifast, veel vocht, en nu eet je al 2 lichte maaltijden per dag. Zoals je kunt zien ga je dus geleidelijk aan weer een normaal voedingspatroon krijgen.

Fase C

Fase C, oftewel de 5e week en later, is gebaseerd op het op gewicht blijven. U eet nu geen modifast intensive meer, maar 3 lichte, kcal-arme maaltijden per dag waarmee u op gewicht blijft. Als u een keer zich een dag niet aan het dieet kunt houden, dan zijn er vele producten ontwikkeld om de volgende dag te compenseren, zoals speciale repen en shakes.

De modifast producten

Tijdens de eerste 4 weken van het dieet, waarin je dus afvalt eet je zakjes modifast, modifast intensive. Modifast intensive zijn complete maaltijden die heel weinig kcal bevatten, 3 zakjes samen bevatten slechts 500 kcal. Modifast intensive is verkrijgbaar in meerdere smaken.

Voor fase C zijn er verschillende producten ontwikkeld die het je makkelijker maken om op gewicht te blijven. Zo zijn er speciale rijstewafels, snackrepen en shakes die je tijdens deze fase kunt eten.

Zoals bij elk voedingsmiddel geldt: over smaak valt niet te twisten. De een vindt de chocoladeshake heerlijk en de ander vindt het heel vies. Het is dus een kwestie van uitproberen om erachter te komen welke producten je zelf lekker vindt en welke niet.