proteïnedieten zijn de laatste tijd erg populair bij mensen die willen afvallen. Een proteïnedieet wordt ook wel een eiwitdieet genoemd en de resultaten die men heeft na het volgen van een proteïnedieet zijn erg positief. Een van de proteïnedieten die niet alleen vroeger heel populair was maar vandaag de dag nog steeds hartstikke populair is, is het Scarsdale dieet. Maar ook het mayodieet en de hollywoodkuur zijn bekende voorbeelden van het proteinedieet.

Een proteïnedieet volgen

Wanneer u een dieet wilt gaan volgen omdat u vindt dat u wel wat kilotjes kwijt kan dan is het een goede keuze om een proteïnedieet te volgen. Een proteïnedieet is gebaseerd op de inname van veel eiwitten. Dit zal vooral gebeuren door middel van het eten van eieren, alsmede mager vlees en veel zuivel. Ook zullen er weinig vetten en weinig koolhydraten aan te pas komen en is het dieet vrij strict wat dat betreft. Wat overigens enorm kan helpen tijdens een proteïnedieet is het slikken van goede multivitamine. Hierdoor worden tekorten die u eventueel heeft aan vitaminen en mineralen vermeden.

De duur van een proteïnedieet

Een normaal dieet heeft doorgaans als eigenschap dat het erg lang duurt en dat men er zomaar een paar maanden mee kwijt is. Bij een proteïnedieet is het al mogelijk om enorme verschillen te bereiken in een kuur van 2 of 3 weken. Hierbij worden doorgaans resultaten behaald van 2 a 3 kilo afvallen per week. Natuurlijk kunt u de kuur ook langer volgen waarna u na 6 weken gemakkelijk zo'n 12-15 kilo kwijt kunt raken.

Voordelen van een proteïnedieet

Een proteïnedieet is makkelijk te volgen omdat de preparaten vaak kant en klaar zijn. Ook zult u geen hongergevoel ervaren wat voor veel mensen vaak erg moeilijk is tijdens het volgen van een dieet. Tevens zult u geen spiermassa verliezen en verliest u dus alleen vetmassa. De proteine heeft een helende werking op uw huid dus u gaat er gezond van uitzien. Tenslotte is het natuurlijk een zeer snelle manier om gewicht te verliezen.

Voor wie is het proteïnedieet

In principe kan iedereen met een normale gezondheid het proteïnedieet volgen. Echter is het voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven niet aan te raden om een proteïnedieet te volgen. Ook voor kinderen en jongeren die nog niet de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt is het niet aan te randen. Tenslotte is het voor personen met nieraandoeningen en personen met leveraandoeningen ook niet verstandig om een proteïnedieet te volgen.