Veel mensen die willen afvallen zullen dit proberen via het Sonja Bakker dieet. Het Sonja Bakker dieet is in Nederland ongekend populair bij mensen die zichzelf te zwaar vinden en daarom willen afvallen. De naam Sonja Bakker is uiteraard tevens de naam van de bedenker van het dieet, Sonja Bakker. Het boek Bereik je ideale gewicht! Is in 2005 en 2006 bijvoorbeeld 400.000 keer verkocht, hetgeen natuurlijk enorm veel zegt over de populariteit van Sonja Bakker. Ook de opvolger van het boek Bereik en behoud je ideale gewicht is lang een bestseller geweest.

Goede tips uit het Sonja Bakker dieet

Het Sonja Bakker dieet is door de jaren heen bestempeld als een dieet dat echt werkt. Het is in principe een dieet dat uitgaat van het gezonde verstand van de mens. Zo verliest men gewicht wanneer men minder eet. Maar het Sonja Bakker dieet is natuurlijk meer dan dat en een belangrijke factor in het dieet is de variatie en de hoeveelheid die men telkens eet.

De belangrijkste tip uit het Sonja Bakker dieet is dan ook dat je in principe alles mag eten zolang dit maar niet zoveel is. Dit is ook een van de redenen waarom het Sonja Bakker dieet zo populair is aangezien veel mensen anders bepaalde etenswaren gaan missen die ze niet mogen eten van een ander dieet terwijl ze dat bij Sonja Bakker wel mogen, zij het in mindere mate.

Een ander zeer belangrijke tip is dat men naast het volgen van het Sonja Bakker dieet zich ook meer bezig moet houden met sport en beweging dan men hiervoor deed. Niet alleen is het sporten en bewegen goed voor een mens maar zeker in combinatie met het volgen van een dieet kan sporten en bewegen dubbel zo gezond zijn.

Omdat je daarnaast ook alles mag eten, zolang het in beperkte mate is, is het dieet ook populairder dan vele andere diëten vanwege de variatie die er in zit. Veel mensen haken af bij sommige diëten omdat het telkens weer dezelfde maaltijd is wat op den duur gewoon erg vervelend wordt. Met gezonde variatie van Sonja Bakker is het mogelijk om elke dag iets anders te eten.

Online afslanken met Sonja Bakker

Naast het volgen van Sonja Bakker bij u thuis kunt u ook online profiteren van het Sonja Bakker dieet. Zo kunt u online een variëteit aan weekmenu’s vinden zodat u deze gewoon kunt volgen en daardoor een gezond eetpatroon creëert. Ook kunt u online terecht voor al uw vragen die snel beantwoord zullen worden door de helpdesk. Veel mensen volgen dan ook de Sonja Bakker website voor hulp bij het online afslanken.