Wat is het South Beach dieet

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel diëten die gevolgd kunnen worden door mensen die willen afslanken. Een daarvan is het South Beach dieet, een dieet dat ook wel wordt gezien als een soort van leefwijze. Het South Beach is bovendien niet alleen goed voor u uiterlijk, maar ook voor uw hart en bloedvaten. Bij het South Beach dieet kunt u bovendien voldoende en lekker blijven eten waardoor het dieet vrij populair is.

Afvallen met het South Beach dieet

Zoals gezegd is het South Beach dieet een soort van leefwijze in plaats van een puur dieet. Hierbij mag u nog gewoon koolhydraten eten en kunt u ook nog vette dingen eten, zij het met mate. Er is echter een groot verschil tussen goede koolhydraten en slechte koolhydraten en daar legt dit dieet een goede nadruk op.

Het idee van het South Beach dieet is dat u na verloop van tijd zelf exact weet wat de goede koolhydraten zijn en wat de slechte koolhydraten zijn. Op deze manier leert u de slechte koolhydraten te vermijden waarvan uw gezondheid zal profiteren. Ook zult u hierdoor gewicht verliezen wat natuurlijk het idee is van een dieet.

Het dieet bestaat eigenlijk uit een drietal fasen. In de eerste paar weken eet je gewoon normaal, dus gewoon vlees, kip, etc. Ook eet je hier veel groenten bij. Echter zijn koolhydraatrijke producten zoals brood, rijst en aardappelen niet geoorloofd. In fase twee begin je met het toevoegen van koolhydraat rijke voedingsmiddelen aan het dieet.

In fase drie tenslotte is het doel bereikt en hier volg je eigenlijk geen dieet meer. Echter houdt je de regels van het South Beach dieet nog wel in het achterhoofd en eet u verder gewone producten.

Goede en foute koolhydraten

Een van de belangrijkste dingen van het South Beach dieet is het onderscheid tussen goede en foute koolhydraten en vetten. Vetten zijn namelijk niet altijd slecht voor uw lichaam en sommige vetten heeft uw lichaam juist nodig. Het verschil zit hem in verzadigde vetzuren en onverzadigde vetzuren. De verzadigde vetten dient u te ontwijken omdat hierdoor de cholesterol in uw bloed kan stijgen en hierdoor kunnen de bloedvatwanden dichtslibben wat kan leiden tot een hartinfarct.